A hisztik és a dackorszak kezelése dióhéjban


Gyermeked a dackorszakban fedezi fel a saját énjét, ekkor döbben rá arra, hogy saját céljai, kívánságai, vágyai vannak.

Két-két és fél évesen elkezdi felmérni, hogy meddig tart a saját hatásköre, és mindent másképp akar csinálni, mint ahogy mondod neki. Egyedül akar enni, öltözni, fogat mosni stb. amivel nem is lenne baj, ha ezeket nem azokon a reggeleken akarná megvalósítani, amikor a család éppen rohanásban van. 

Read more

A VÁRANDÓSSÁG NEM MINDIG FÁKLYÁSMENET – VALLD BE BÁTRAN A KELLEMETLENSÉGEKET IS! - Vendégposzt

Az alábbiakban Sári-Kurán Zsuzsa pszichológus vendégposztját olvashatjátok, akinek a népszerű WMN női portálon gyakran jellennek meg írásai. 

„A terhesség minden pillanatát élvezd ki!” Létezik kismama, aki ezt a mondatot ne hallotta volna? Miért élvezzem ki minden pillanatát, ha nem minden pillanata fantasztikus? – Teszi fel a kérdést pszichológus szerzőnk, Sári-Kurán Zsuzsa. 


Read more

Itt van az ősz - és vele együtt a megfázás

Ha támadnak a vírusok, könnyen rád törhetnek a megfázás tünetei, mint például a köhögés, az orrdugulás, és a torokfájás. Ezek a panaszok szerencsére nem veszélyesek, inkább csak bosszantóak. A legtöbb gyógyszer szedése nem ajánlott várandósság alatt, de azért még nem kell végigszenvedned a betegséget. 

Lássuk, hogy mik segíthetnek, hogy minél hamarabb meggyógyulj. 

Read more

Család születik - beszélgetés egy dúlával

Kucséberné Farkas Mirtill várandós- és szüléskísérő dúlával készítettem interjút, melynek során megtudhatod, mi is az ő munkája: hogyan segít felkészülni a szülés előtt álló pároknak testileg és lelkileg egyaránt, és mesél arról, hogy hogyan látja manapság az apukák szerepét a várandósság alatt, szüléskor, és a gyermekágyas időszakban.

Read more

Rólam

Szeretettel köszöntelek a blog olvasói között! 


 Miről olvashatsz majd itt? 


 Az első bejegyzésben egy rövid bemutatkozást találsz rólam, és az e-könyv megszületéséről. A későbbiekben pedig nagyon izgalmas, érdekes témákat fogok boncolgatni (szakemberek bevonásával) melyek minden leendő édesanyát érdekelhetnek. 


Hasulyóné Kozár Bernadett vagyok, két csodálatos gyerkőc büszke édesanyja. Mielőtt főállású édesanya lettem, egy városi televíziónál dolgoztam marketingesként.

Read more